Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 19. jula 2017. godine Treće vanredno zasedanje - Razmatranje predloga odluka o izboru članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, Fiskalnog saveta i Zaštitnika građana


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je treće vanredno zasedanje za sredu, 19. jul 2017. godine, na zahtev 157 poslanika, sa tri tačke dnevnog reda.

Na dnevnom redu sednice biće izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, sa lista koje su podneli ovlašćeni predlagači: predsednik Republike, Vrhovni kasacioni sud, Državna revizorska institucija, Socijalno-ekonomski savet i zajedno Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Narodni poslanici razmatraće Predlog odluke o izboru članova Fiskalnog saveta, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, na osnovu predloga ovlašćenih predlagača: predsednika Republike, ministra finansija i guvernera Narodne banke Srbije.

Narodna skupština razmatraće i Predlog odluke o izboru Zaštitnika građana, koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Zasedanje će se održati u velikoj sali Doma Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 14.07.2017.
Naslov. Redakcija