Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ODLUKE O OPŠTEM KUĆNOM REDU U STAMBENIM I POSLOVNIM ZGRADAMA: Gradsko veće u Zaječaru usvojilo je Odluku za čije je kršenje previđena kazna u iznosu 8000 dinara. Odluku će uskoro razmatrati odbornici gradske Skupštine


Gradsko veće u Zaječaru usvojilo je Odluku o opštem kućnom redu u stambenim i poslovnim zgradama, i ukoliko je Skupština izglasa, ova Odluka će "uvesti red"’ među stanarima.

Ukoliko stanari prekrše bilo koji član Odluke, biće kažnjeni fiksno sa 8.000 dinara.

Stanari će biti kažnjeni: ako puše u liftu ili hodnicima zgrade, njihova deca skaču, prave galamu ili igraju loptu i time uznemiravaju komšiluk, ako na stepeništu bacaju otpad…

Član 18. predviđa kaznu za sve koji tresu čaršave, stolnjake sa terase, ili bacaju bilo šta kroz vrata ili terasu.

Član 9. zabranjuje držanje bilo čega na terasi što narušava izgled zgrade, počev od smeća, starog nameštaja, ogrevnog drveta…Isti član Odluke zabranjuje da se na stepeništu i svim zajedničkim prolazima ne sme ništa ostavljati, recimo bicikl, a da ispred ulaznih vrata stana jedino sme biti otirač.

U slučaju bilo kakve proslave, stanari su dužni da postave obaveštenje na vidno mesto, a da slavlje završe najkasnije do jedan sat iza ponoći.

Predviđeno je i vreme za odmor kada svi u zgradi moraju biti tihi. Radnim danima je od 16 do 18 sati i od 22 do šest izjutra, a vikendom od 14 do 18 sati, a uveče od 22 do osam izjutra.

Izvor: Vebsajt Blic, Suzana Božinović, 14.09.2017.
Naslov: Redakcija