Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO RASPISIVANJE KONKURSA ZA DODELU SREDSTAVA PRIKUPLJENIH PO OSNOVU ODLAGANJA KRIVIČNOG GONJENJA (OPORTUNITETA): Za realizaciju projekata od javnog interesa raspodeljivaće se oko 350 miliona dinara


Ministar pravde Nela Kuburović prisustvovala je u Užicu puštanju u rad lifta za invalidna lica, majke sa dečijim kolicima i rekreativce na Gradskoj plaži, čija je ugradnja finansirana novcem dobijenim na Konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta).

Kuburović je najavila da će ove sedmice biti raspisan novi Javni konkurs za dodelu tih sredstava, na kojem će se za realizaciju projekata od javnog interesa raspodeljivati oko 350 miliona dinara.

Kuburović je podsetila da je Ministarstvo pravde pre tačno godinu dana, u martu 2016. godine, raspisalo prvi Konkurs, na kome je za raspodelu sredstava u iznosu od 351.509.000 dinara ili oko 2,86 miliona evra, konkurisalo oko 1.200 aplikanata.

Na prošlogodišnjem konkursu sredstva za realizaciju projekata dobilo je ukupno 67 korisnika iz raznih oblasti.

Za realizaciju projekta Grada Užice - "Pešačka komunikacija za invalidna lica, majke sa dečijim kolicima i rekreativce koji koriste bicikle ili rolereˮ, izdvojeno je blizu 4 miliona dinara.

Užice je na Konkursu dobilo sredstva za još tri projekta – Osnovna škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju "Miodrag V. Matić" dobila je nešto više od 3 miliona dinara za ugradnju platforme za vertikalni transport sa pratiocem, Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize 2,7 miliona dinara za projekat "Radna inkluzija osoba sa invaliditetom", dok je Zdravstveni centar Užice za nabavku biohemijskog analizatora za Dom zdravlja Nova Varoš dobilo 1,8 miliona dinara.

Kuburović je naglasila i da Ministarstvo pravde nije samo kroz oportunitet pomagalo Užicu, da je ulagalo i u poboljšanje infrastrukture pravosudnih organa i da se uskoro očekuje otvaranje nove zgrade Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 16.03.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija