Zastava Bosne i Hercegovine

USTAV RS: Predsednica Vlade RS navodi da je debata o izmeni Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, inkluzivna, te da je ne treba napuštati


Okrugli stolovi o promeni Ustava Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006) u oblasti pravosuđa su inkluzivni, bez obzira što su pojedine organizacije napustile pretposlednju debatu, kaže predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Debate su, kaže, tek početak, a na osnovu svih tih razmišljanja se stvara predlog koji će dalje biti predmet debata i kada se pošalje u Venecijansku komisiju.

- Mislim da je taj proces inkluzivan i ne mislim da nije samo zato što ga je u jednom trenutku neko napustio. To je razlog da sednemo i da vidimo zašto je napušten - rekla je Brnabić.

Ona je navela da je ovo prvi put da su proces oko ustavnih promena organizuje u okviru okruglog stola, da je do sada održano nekoliko, a da su na jednom od poslednjih neke od organizacija napustile debatu.

- Čula sam se sa Yucom-om, da bih zamolila Milana Antonijevića da mi objasni zašto su napustili debatu - dodala je Brnabić.

U tom smislu, navela je i proces izrade Akcionog plana za nacionalne manjine u kojem je učestvovao 21 Savet nacionalnih manjina, a samo jedan je odlučio da napusti taj proces.

- Nećemo da kažemo da taj proces nije inkluzivan, onda će svaki proces biti zaustavljen. Ne možete da kažete onda da zaustavljate proces, jer će sve biti predmet ucena - rekla je Brnabić, i ponovila da je Akcioni plan za manjine "apsolutno inkluzivan" i pokazuje stavove najvećeg broja nacionalnih manjina.

Izvor: Vebsajt Blica, 17.11.2017.
Naslov: Redakcija