Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MMF: Misija MMF-a u poseti Srbiji do 4. jula 2017. godine, u cilju sedme revizije aranžmana sa Srbijom


Misija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom boraviće u poseti Srbiji do 4. jula 2017. godine, u cilju sedme revizije aranžmana sa Srbijom.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da su rezultati iz te oblasti koje će biti predstavljeni Misiji MMF-a dobri, u skladu sa planom finansijske konsolidacije i da očekuje pozitivnu ocenu. Velika prednost u energetskom sektoru je to što je u procesu restrukturiranja EPS-a, Srbija gasa, a od skora i Resavice, partner upravo Svetska banka, rekao je on.

"Misija će imati dva osnovna zadatka. Prvo, da sprovede pregled srpske ekonomije u skladu sa članom IV Ugovora o osnivanju MMF-a. Ovaj pregled je centralni element mandata MMF-a u vezi sa svim njegovim zemljama članicama i sveobuhvatno i dugoročnije posmatra makroekonomska kretanja i perspektivu, kao i ekonomske politike organa vlasti", rekao je Sebastian Sosa, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji.

Drugi zadatak misije, kako je rekao, biće da obavi 7. reviziju programa koji Srbija sprovodi uz podršku MMF-a. Revizije programa se trenutno sprovode svakih pola godine.

Izvor: Vebsajt 021, 22.06.2017.
Naslov: Redakcija