NARUČITE KOMENTAR PO CENI OD

550 dinara

Naručivanje izdanja drugih izdavača je moguće isključivo preko sajta.

Pomoć pri naručivanju: 011/2750-035
Email Print

Komentar Zakona o zaštiti uzbunjivača

Izdavač: Službeni glasnik
Izdanje: 2015
Povez: broširan
Format: 16cm x 24cm
Strana: 116

Cena: 550 dinara (PDV je uračunat u cenu)

Autori:

  • Mirjana Martić
  • Marijana Šarac

Prethodno informisanje o načinu uzbunjivanja i zaštiti od štetnih posledica od suštinskog je značaja za uspešno ostvarivanje prava iz ovog zakona. Komentar Zakona o zaštiti uzbunjivača pruža čitaocima smernice za bolje razumevanje i primenu zakonskih odredaba, upoznavanje sa institutom uzbunjivanja i njegovim značajem i međunarodnim standardima u ovoj oblasti. Autori pregledno predstavljaju mnoštvo zakonskih novina, stavljajući ih u kontekst pozitivnog prava. Iskustvo saradnje sa svetskim ekspertima u svim fazama izrade zakonskog teksta, razmena mišljenja na brojnim javnim debatama kao i izneti stavovi stručne javnosti utkani su u tumačenje zakonskih normi i predstavljaju vrednost razmene najboljih praksi u oblasti zaštite uzbunjivača.

Zakon o zaštiti uzbunjivača predstavlja jedan od vitalnih zakona u oblasti borbe protiv korupcije u pravnom sistemu Republike Srbije. U Komentaru su objašnjene specifičnosti koje ovaj zakon uvodi u pravni sistem Republike Srbije, pojmovi i pravni instituti, vrste i postupak zaštite uzbunjivača i lica koja saglasno Zakonu uživaju zaštitu kao uzbunjivači.

NAPOMENA:

Poštovani autori, ukoliko imate objavljeno pravno ili ekonomsko stručno izdanje i želite da ga oglasite i prodate preko našeg sajta, Vaš predlog možete poslati na e-mail adresu online@paragraf.rs.

Ovo stručno izdanje se odnosi na propise koji su važili na dan njegovog objavljivanja. Svi izneti stavovi su stručni stavovi, odnosno shvatanja autora tekstova/izdavača i tako ih treba prihvatiti. S obzirom na prirodu prava, ovo izdanje sadrži eventualne preporuke a nikako instrukcije kako se mora postupati. Kupac na svoju odgovornost koristi ovo izdanje i postupa po informacijama koje iz njega proizilaze.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296