Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNICI O OCENJIVANJU UČENIKA U OSNOVNOM I U SREDNJEM OBRAZOVANJU I VASPITANJU: Praćenje efekata primene novih propisa tokom drugog polugodišta


Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je da su predstavnici tog ministarstva održali sastanak sa predstavnicima Pedagoškog društva Srbije, Društva psihologa Srbije i Aktivom psihologa i pedagoga zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na kome su razgovarali o pravilnicima za ocenjivanje u osnovnoj i srednjoj školi.

Na sastanku je zaključeno da će se tokom drugog polugodišta pratiti primena Pravilnika o ocenjivanju učenika u osnovnoj školi ("Sl. glasnik RS", br. 10/2024) i primena Pravilnika za ocenjivanje učenika u srednjoj školi ("Sl. glasnik RS", br. 10/2024), kao i da će Ministarstvo prosvete prikupljati povratne informacije o primeni ovih podzakonskih akata iz škola, ali i od strukovnih udruženja, kako bi se sagledali rezultati i efekti primene novih propisa, a odluka bila u najboljem interesu učenika i zaposlenih.

S obzirom na to da ova strukovna udruženja školskih psihologa i pedagoga nisu bila članovi radnih timova za izradu ovih podzakonskih akata, na sastanku je dogovoreno da ubuduće budu neizostavni deo radnih grupa za izradu propisa koja se odnose na proces obrazovanja i vaspitanja, navodi se u saopštenju.


Izvor: Vebsajt Vlade, 12.03.2024.
Naslov: Redakcija

* Kompanija Paragraf organizovaće, 19. marta 2024. godine, vebinar na temu "Novi pravilnici o ocenjivanju, odgovornosti i bezbednosti dece i učenika u ustanovama obrazovanja i vaspitanja".

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici "Novi pravilnici o ocenjivanju, odgovornosti i bezbednosti dece i učenika u ustanovama obrazovanja i vaspitanja".