Zastava Bosne i Hercegovine

APR: Pozitivni trendovi u poslovanju privrede u 2023. godini


 Privreda je i u 2023. godini nastavila da posluje profitabilno, uz jačanje finansijskih kapaciteta i blage pozitivne tendencije u delu zaduženosti i likvidnosti, objavlјeno je u “Godišnjem izveštaju o poslovanju privrede u 2023. godini” koji je dostupan na internet stranici Agencije.

Publikacija sadrži analizu uspešnosti poslovanja i finansijskog položaja za 110.808 privrednih društava, kao i za 1.536 ustanova i 117.115 preduzetnika.

Godišnji izveštaj je sačinjen na osnovu preliminarne zbirne obrade podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i statističkih izveštaja za 2023. godinu, koji su uneti u bazu za statističke potrebe, a osnovni trendovi su sagledani prema konačnim zbirno obrađenim podacima iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i statističkih izveštaja za 2022. godinu.

Pored analize privrednih kretanja na ukupnom nivou, poseban osvrt je dat sa aspekta koncentracije finansijskih performansi prema sektorima i veličini privrednih društava, a prikazana je i analiza poslovanja određenih segmenata privrede.

Kratak osvrt na poslovanje privrede možete pročitati ovde.

“Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2023. godini”, sa pratećom prezentacijom “Poslovanje privrede u 2023. godini”, objavlјeni su u odelјku Registri/ Finansijski izveštaji/ Publikacije/ Godišnji izveštaji o poslovanju pravnih lica, preduzetnika i ekonomskih celina.


Izvor: Izvor: Vebsajt APR, 12.07.2024.
Naslov: Redakcija