Zastava Bosne i Hercegovine

DODELJENI UGOVORI O PODSTICAJIMA ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME ZA UNAPREĐENJE PRIMARNE BILJNE PROIZVODNJE U AP VOJVODINI, UKUPNE VREDNOSTI OD 390 MILIONA DINARA


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je ugovore o podsticajima za nabavku mašina i opreme za unapređenje primarne biljne proizvodnje u AP Vojvodini, ukupne vrednosti od 390 miliona dinara.

Podsticaje su dobila 642 korisnika, a obezbeđena sredstva su usmerena na više aktivnosti u oblasti biljne proizvodnje, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Precizirano je da je najveći iznos, u visini od 303 miliona dinara, opredeljen za nabavku priključne mehanizacije u sektoru povrće i ostali usevi, prenosi agencija Beta.

Za nabavku mehanizacije i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada u sektoru voće, grožđe i hmelj izdvojeno je 65 miliona dinara.

Za nabavku plastenika i opreme za proizvodnju u plastenicima resorni Sekretarijat je usmerio 23 miliona dinara.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Biznis, 22.6.2024.
Naslov: Redakcija