Zastava Bosne i Hercegovine

RGZ SRBIJE I REPUBLIČKA UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE REPUBLIKE SRPSKE POTPISALE SPORAZUM O SARADNJI: Ovim sporazumom predviđeno je da se radi na pripremi i realizaciji projekata iz oblasti procene i vođenja vrednosti nepokretnosti, uspostavljanja i vođenja centralnog adresnog registra i drugih poslova iz oblasti geodezije i katastra


Direktor Republičkog geodetskog zavoda, mr Borko Drašković, pomoćnici direktora Ognjenka Ilić i Darko Vučetić, kao i Gordana Korovljev iz Odseka za pružanje stručne pomoći SKN i OKV, učestvuju na 16. regionalnoj konferenciji o katastru i infrastrukturi geoprostornih podataka, koja se održava u Banja Luci.

Tokom prvog dana konferencije, direktor RGZ-a je potpisao Sporazum o saradnji sa direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), mr Draganom Stankovićem. Potpisivanje sporazuma je kruna odlične saradnje RUGIPP-a i RGZ-a, koja će omogućiti da se u narednom periodu intenzivira realizacija projekata u različitim oblastima iz nadležnosti ove dve institucije.

Direktor RUGIPP-a, mr Stanković je dodao da je Sporazum potpisan na period od deset godina i izrazio uverenje da će RUGIPP uz pomoć kolega iz RGZ-a značajno doprineti unapređenju rada i pružanju usluga građanima i drugim korisnicima. Ovim sporazumom predviđeno je da se radi na pripremi i realizaciji projekata iz oblasti procene i vođenja vrednosti nepokretnosti, uspostavljanja i vođenja centralnog adresnog registra, digitalnog arhiva, premera, katastra nepokretnosti, osnovnih geodetskih radova i drugih poslova iz oblasti geodezije i katastra.


Izvor: Vebsajt Republičkog geodetskog zavoda, 26.6.2024.
Naslov: Redakcija