Zastava Bosne i Hercegovine

SRBIJA POSTALA ČLANICA AKADEMIJE ZA EVROPSKO PRAVO (ERA)


Na godišnjem sastanku Upravnog odbora Akademije za evropsko pravo (ERA), koji je održan u Triru, Republika Srbija je pristupila ovoj značajnoj evropskoj organizaciji koja pruža usluge stručnog usavršavanja u oblasti evropskog prava. Ugovor o pristupanju potpisali su pomoćnica ministarke pravde Jelena Deretić, predsednik Upravnog odbora ERA Mark van der Vaude i direktor Akademije Žan-Filip Ražad.

Pristupanje Akademiji za evropsko pravo predstavlja jedinstvenu priliku da se nosioci pravosudnih funkcija u Srbiji bliže upoznaju sa evropskim pravom i njegovom praksom, izjavila je Deretić tom prilikom. Ona je naglasila da je to još jedan pokazatelj posvećenosti Republike Srbije evropskim integracijama i izrazila očekivanje da će ovaj sporazum dodatno unaprediti saradnju ERA i naše Pravosudne akademije.

Direktor Ražad je izrazio oduševljenje odlukom Srbije da postane članica ERA i iskazao spremnost Akademije da pomogne srpskim sudijama, javnim tužiocima, advokatima i drugim nosiocima pravosudnih funkcija da se upoznaju sa pravom Evropske unije i tako pripreme za članstvo Republike Srbije u EU.


Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 25.6.2024.
Naslov: Redakcija