Zastava Bosne i Hercegovine

U PONEDELJAK ĆE BITI ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Glavna tema biće budžet


Mesecima je glavni grad bio u režimu privremenog finansiranja u toku kojeg ga je vodio Privremeni organ, ali od naredne nedelje to bi trebalo da se promeni. Za ponedeljak u 10 časova zakazana je treća sednica novog saziva Skupštine grada na kojoj će biti nekoliko tačaka, a uvid u dnevni red poručuje da će nedvosmisleno glavna tačka biti predlog budžeta grada za 2024. godinu.

Pred odbornicima će biti i predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini.

Na dnevnom redu biće i izveštaj administrativno-mandatne komisije sa predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Grada Beograda, kao i predlog zaključka o pribavljanju prethodnog mišljenja Sekretarijata za finansije pre pokretanja postupaka javnih nabavki i nabavki radova čija je procenjena vrednost veća od milion dinara.

Takođe, razmatraće se i predlog kadrovskog plana Gradske uprave grada Beograda, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za internu reviziju grada Beograda, Kancelarije za mlade i Službe glavnog urbaniste grada Beograda za 2024. godinu, kao i predlog kadrovskog plana Ombudsmana grada Beograda i Gradskog pravobranilaštva.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt ekapija, 27.6.2024.
Naslov: Redakcija