Zastava Bosne i Hercegovine

AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE: Pušten u rad novi poseban informacioni sistem za prijem, obradu i javno objavljivanje finansijskih izveštaja Agencije za privredne registre


Obaveštavaju se svi zainteresovani da je 31. januara 2022. godine, pušten u produkciju novi Poseban informacioni sistem Agencije za prijem, obradu i javno objavljivanje finansijskih izveštaja, odnosno dokumentacije (PIS FI Agencije).

Izgradnjom tog sistema, Agencija je usvojila nov način finansijskog izveštavanja koji se, u skladu sa novim Zakonom o računovodstvu ("Sl. glasnik RS", br. 73/2019 i 44/2021 - dr. zakon), primenjuje počev od finansijskih izveštaja koji se sastavljaju na 31.12.2021. godine i kasnije, kao i pojedine zahteve korisnika za unapređenjem određenih funkcionalnosti prethodnog sistema koje bi obveznicima, kao i knjigovođama, olakšalo postupak dostavljanja finansijskih izveštaja, odnosno dokumentacije.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Agencija za privredne registre, 31.1.2022.