Zastava Bosne i Hercegovine

FORMIRAN KONTAKT CENTAR ZA OBLAST UNUTRAŠNJE TRGOVINE I ZAŠTITE POTROŠAČA: Pozivanje broja 0800 104 107 je besplatno za sve zainteresovane korisnike. Putem ovog centra građani i privreda moći da se upoznaju sa aktuelnim pravnim okvirom, kao i da dobiju sve potrebne informacije od operatera


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija formiralo je Kontakt centar za oblast unutrašnje trgovine i zaštite potrošača, koji se dobija pozivanjem na broj 0800 104 107, saopštila je ministarka Tatjana Matić.

Matić je objasnila da će putem ovog centra građani i privreda moći da se upoznaju sa aktuelnim pravnim okvirom, kao i da dobiju sve potrebne informacije od operatera.

Formirani kontakt centar će, kako je navela, omogućiti informisanje i savetovanje građana, odnosno potrošača i predstavnika privrede, što predstavlja još jedan način na koji želimo da im se približimo i uključimo ih u ovaj proces.

Prema njenim rečima, vlasnici, menadžeri i zaposleni u privrednim subjektima, kao i preduzetnici ovim putem se takođe mogu brzo uputiti u postojeća zakonska rešenja i prikupiti osnovne informacije o propisima koji su u pripremi, kao i na koji način mogu i sami da učestvuju i njihovoj pripremi, slanjem svojih komentara, primedbi i sugestija.

Ona je ukazala na to da resorno ministarstvo kontinuirano radi na unapređenju zakonodavnog okvira i stvaranju uslova za fer i pravednu tržišnu utakmicu na jedinstvenom tržištu Srbije.

Pozivanje broja 0800 104 107 je besplatno za sve zainteresovane korisnike. Biranjem opcije 1 dobijaju se informacije i podrška u vezi unutrašnje trgovine, dok se biranjem opcije 2 dobijaju informacije u vezi zaštite potrošača.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Vlade, 28.01.2022.
Naslov: Redakcija