Zastava Bosne i Hercegovine

MMF INSISTIRA NA STROŽOJ MONETARNOJ I FISKALNOJ POLITICI


Predstavnici MMF-a su na sastanku sa predsednikom Republike Srbije insistirali na strožoj monetarnoj i fiskalnoj politici i u skladu sa tim predložili adekvatne mere, navedeno je na sajtu Predsedništva.

Sagovornici su konstatovali da je Srbija u prvoj polovini ove godine imala dobar rast BDP od 4,1%, ali da se do kraja godine može očekivati usporavanje realnog rasta na 3%, zbog krize u Ukrajini, koja je izazvala ekonomski problem na globalnom nivou.

Tokom susreta, sagovornici su razgovarali i o energetskoj bezbednosti. Tim povodom, kako se navodi, predsednik Republike Srbije je naglasio da je osnovni cilj razvijanje investicionog plana za energetski sektor sa projektima kao što je izgradnja novih gasnih interkonektora, koji će poboljšati energetsku sigurnost i stabilizovati proizvodnju električne energije.

- Ovaj plan će biti predstavljen u ažuriranoj Strategiji razvoja energetike Republike Srbije, koji će uključivati projekcije do 2050. godine - navodi se na sajtu Predsedništva.

Govoreći o reformi državnih i javnih preduzeća, predsednik Vučić je rekao da je u pripremi "poseban zakon kojim se reguliše status javnih preduzeća u Republici Srbiji".

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 01.11.2022.
Naslov: Redakcija