Zastava Bosne i Hercegovine

POLAZNE OSNOVE ZA PRIPREMU NACRTA ZAKONA O STRUČNIM ISPITIMA U SISTEMU DRŽAVNE UPRAVE U REPUBLICI SRBIJI: Rok za predloge i primedbe 17. februar 2024. godine


U skladu sa strateškim opredeljenjem, pristupa se pripremi Nacrta zakona o stručnim ispitima u sistemu državne uprave u Republici Srbiji, sa ciljem uspostavljanja jedinstvenih kriterijuma, merila i standarda u ovu oblast.

Pre otpočinjanja rada na pripremi Nacrta zakona o stručnim ispitima izrađene su polazne osnove, koje sadrže analizu efekata zakona u smislu Zakona o planskom sistemu Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 30/2018).

Ministar državne uprave i lokalne samouprave doneo je Rešenje o osnivanju Posebne radne grupe za pripremu Nacrta zakona o stručnim ispitima, u koju su imenovani predstavnici organa državne uprave u čijem delokrugu su stručni ispiti od značaja za definisanje predmeta uređenja ovog zakona i organa čija je nadležnost povezano pitanje sa potrebom uspostavljanja veze između stručnih ispita i stručnog usavršavanja i uvođenja standarda elektronske uprave u ovu oblast.

Ministarstvo objavljuje Polazne osnove za pripremu Nacrta zakona o stručnim ispitima.

Poziva se zainteresovana javnost na dostavljanje pisanih predloga/primedaba na Polazne osnove za pripremu Nacrta zakona o stručnim ispitima.

Predloge/primedbe se mogu dostaviti najkasnije do 17. februara 2024. godine, na e-mail: strucni.ispiti@mduls.gov.rs


Izvor: Vebsajt eKonsultacije, 02.02.2024.
Naslov: Redakcija