Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI KONKURS ZA IMENOVANJE ČLANOVA UPRAVNIH ODBORA JAVNIH MEDIJSKIH SERVISA: Rok za prijavljivanje kandidata je 16. jul 2022. godine


Savet regulatornog tela za elektronske medije je raspisao javni konkurs za imenovanje jednog člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i dva člana Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV).

Potrebno je da kandidati budu stručnjaci iz oblasti medija, kulture, menadžmenta, prava i finansija.

"Članovi Upravnog odbora imenuju se iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanova javnog medijskog servisa", navodi se u tekstu konkursa.

Članovi Upravnog odbora RTV treba da žive i rade na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Članovi Upravnog odbora ne mogu da budu nosioci javnih funkcija niti funkcija u političkoj stranci, zaposleni u medijima ili osobe čije članstvo može da dovede do sukoba interesa.

Mandat članova Upravnog odbora je pet godina, a članovi mogu da budu birani najviše dva puta.

Naknada za rad u Upravnom odboru je u visini prosečne neto zarade u javnom medijskom servisu.

Rok za prijavljivanje kandidata je 16. jul.

U julu 2021. godine u Upravni odbor RTS imenovani su producent Branislav Klanšček, advokat Miroslav M. Nikolić, istoričar i politički analitičar Branko Radun, književnik i profesor Milivoje Pavlović, politikološkinja Ljiljana Đurđevac i novinar, pisac i književni prevodilac Muharem Bazdulj.

Tada su u Upravni odbor RTV imenovani dramski i audio-vizuelni umetnik Aleksandar Komnenović, advokat Borislav Pupavac, ekonomista Marko Ćalić, inženjer menadžmenta Aleksandar Ćupić i novinar Valentin Mik.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, Katarina Baletić, 04.07.2022.
Naslov: Redakcija