Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O VOJNOM OBRAZOVANJU


Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarali su o izradi novog zakona o vojnom obrazovanju.

Stefanović je objasnio da je sastanak sazvan kako bi se upoznalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa navedenim nacrtom, i istakao značaj saradnje dvaju ministarstava kada je reč o njegovom usklađivanju sa propisima koji uređuju ovu oblast u našoj zemlji.

On je podsetio na to da je izradi nacrta pomenutog zakona prethodila interna procedura tokom koje su usaglašena rešenja među predstavnicima organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pri čemu su posebno bili važni stavovi predstavnika vojnoškolskih ustanova.

Stefanović je predložio da se u narednom periodu organizuje stručni skup na kome će predstavnici dvaju ministarstava imati mogućnosti da razmene mišljenja i usaglase stavove o novom zakonu o vojnom obrazovanju.

Ružić je, ukazavši na važnost normativnog regulisanja vojnog obrazovanja, naveo da će njegovi saradnici pažljivo razmotriti tekst nacrta i ujedno prihvatio poziv za učešće tima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na skupu čija će tema biti novi zakon o vojnom obrazovanju.

Sastanku su, uz Stefanovića, prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Katarina Tomašević, sekretar Ministarstva odbrane Milica Ćatić, rektor Univerziteta odbrane Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije Srđan Blagojević i načelnik Vojne gimnazije Miroslav Ćitić.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja bili su i državni sekretar Ivica Radović, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Bojan Tubić i pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Miloš Blagojević.

Izvor: Vebsajt Vlade, 03.03.2022.
Naslov: Redakcija