Zastava Bosne i Hercegovine

REŠENJE O IZMENAMA I DOPUNAMA REŠENJA O OPŠTIM PARKIRALIŠTIMA: U Beogradu uvedena nova zelena zona za parkiranje u blokovima 19a, 21, 22 i 23. Svi koji imaju stanarsko pravo u zoniranim delovima Beograda, a koriste službeno vozilo ili vozilo koje su kupili na lizing, moraju da podnesu molbu Parking-servisu kako bi mogli da ostvare pravo na mesečnu povlašćenu parking-kartu


Rešenjem Sekretarijata za saobraćaj o izmenama i dopunama Rešenja o opštim parkiralištima 27. decembra 2021, novim zonskim sistemom parkiranja obuhvaćeni su novobeogradski blokovi 19 a, 21, 22 i 23, što je zabrinulo stanare, prevashodno one koji su vlasnici stanova, a automobil se ne vodi na njihovo ime.

Ne samo oni, već svi koji imaju stanarsko pravo u zoniranim delovima Beograda, a koriste službeno vozilo ili vozilo koje su kupili na lizing, moraju da podnesu molbu Parking-servisu kako bi mogli da ostvare pravo na mesečnu povlašćenu parking-kartu.

- Molba se šalje na mejl info@parking-servis.co.rs i u njoj podnosilac molbe treba obavezno da navede da je stanar zelene zone i da koristi službeni auto u privatne svrhe te da mu je zbog toga potrebna mesečna pretplata - objasnila je Dragana Brdar, koordinator za informisanje u Parking-servisu:

- Pored molbe, treba da pošalju i skeniranu ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu, izvod iz APR za firmu za službeni auto i odobrenje preduzeća da mogu da upravljaju autom 24 sata. Posebna komisija razmatra sve molbe i ukoliko su sva dokumenta u redu, procedura traje nekoliko dana. Mesečna karta koju dobiju nije trajna i obnavlja se na šest meseci. Cena te karte zavisi od zone stanovanja, ali je skuplja od mesečne povlašćene karte za stanare, koja iznosi 457 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom besplatna.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Kurir, 03.01.2022.
Naslov: Redakcija