Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMENI ZAKONA O PLATAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMEŠTENIKA: Menjaju se koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih nameštenika koji obavljaju prateće pomoćno-tehničke poslove u državnim organima


Narodna skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o izmeni Zakona o platama državnih službenika i nameštenika ("Sl. glasnik RS", br. 14/2022), kojim se menjaju koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih nameštenika koji obavljaju prateće pomoćno-tehničke poslove u državnim organima.

Promena visine koeficijenata kreće se u rasponu od 1,20 za radna mesta nameštenika šeste vrste-osnovna škola, do 1,96 za radna mesta nameštenika treće vrste-viša škola i studije prvog stepena.

Time će se uvećati zarade za preko 4.500 nameštenika od treće do šeste platne grupe, što će stvoriti uslove za adekvatno razlikovanje u vrednovanju poslova različite složenosti, unaprediti njihov materijalni položaj i doprineti motivaciji zaposlenih i kvalitetu njihovog rada.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt RTV, 07.02.2022.
Naslov: Redakcija