Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMENI ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rok za zamenu isprava, oružnih listova, dozvola za nošenje oružja za ličnu bezbednost i odobrenja za držanje oružja, produžen do 5. marta 2024. godine


Rok za zamenu isprava, oružnih listova, dozvola za nošenje oružja za ličnu bezbednost i odobrenja za držanje oružja, izdatih po prethodno važećem zakonu produžen je za dodatne dve godine, odnosno do 5. marta 2024. godine.

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je po hitnom postupku Zakon o izmeni Zakona o oružju i municiji ("Sl. glasnik RS", br. 14/2022), a koji će stupiti na snagu 15. februara 2022. godine.

Rok za zamenu isprava, oružnih listova, dozvola za nošenje oružja za ličnu bezbednost i odobrenja za držanje oružja, izdatih po prethodno važećem zakonu, produžen je za dodatne dve godine, odnosno do 5. marta 2024. godine.

Prethodno je Zakonom o izmeni Zakona o oružju i municiji koji je usvojen 2020. godine rok za podnošenje zahteva za izdavanje isprava produžen za dodatnih dve godine, do 5. marta 2022. godine.

"Imajući u vidu trajanje pandemije koronavirusa koja je i dalje prisutna, postoje objektivni razlozi zbog kojih građani vlasnici oružja nisu bili u prilici blagovremeno da izvrše svoje obaveze i izvrše zamenu isprava o oružju i postoje opravdani razlozi za dodatno produženje ovog zakonskog roka", pisalo je u predlogu Zakona.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 08.02.2022.
Naslov: Redakcija