Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG REBALANSA BUDŽETA GRADA BEOGRADA: Budžet će iznositi milijardu i 411 miliona evra


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je za 14. februar rebalans budžeta Grada Beograda, koji će iznositi milijardu i 411 miliona evra. Rebalans budžeta je uslovljen jer su, prema njegovim rečima, mnogi bolji prihodi od planiranih.

Biće povećan budžet gradskim i prigradskim opštinama za oko sedam odsto, dok će budžet Grada biti povećan za oko tri odsto - naveo je Vesić i dodao da će rebalansom gradske i prigradske opštine dobiti dodatno oko milijardu dinara, što će im omogućiti da reše probleme kao što su uređenje međublokovskih prostora ili atarskih puteva

Naveo je da je rebalansom povećan i budžet za zaštitu životne sredine za oko 10% koji će iznositi više od šest milijardi dinara.

- Predviđena je i nabavka tableta za učenike koji polaze u treći razred, kao i kupovina udžbenika za decu koja kreću u prvi i drugi razred - najavio je Vesić u Beogradskoj hronici.

Dodao je da je određen i novac za Linijski park, čija je izgradnja započela na Dorćolu, a obezbeđeno je i 235 miliona dinara za pošumljvanje školskih dvorišta.

On je ukazao da je zaduženje Grada 281 miliona EUR, uz obezbeđeno vraćanje za ovu godinu od 40 miliona EUR.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 07.02.2022.
Naslov: Redakcija