Zastava Bosne i Hercegovine

TREĆE ADVOKATSKO SAVETOVANJE NA ZLATIBORU OD 4. DO 6. NOVEMBRA 2022. GODINE: Neke od tema su izmene i dopune Zakona o parničnom postupku, te poreski položaj advokature


Advokatska komora Beograda poziva Vas da učestvujete na “Trećem advokatskom savetovanju”, koje će se održati u hotelu “Zlatibor Mona” na Zlatiboru u periodu od 4. do 6. novembra 2022. godine.

Advokatska komora Beograda organizuje “Treće advokatsko savetovanje” čiji je cilj da advokatura okupi stručnu javnost i inicira diskusiju o konkretnim pitanjima od značaja za profesiju, zaštitu prava i sloboda građana Srbije i funkcionisanje pravosuđa kao celine.

Teme panela “Trećeg advokatskog savetovanja” biće: “Izmene i dopune Zakona o parničnom postupku shodno predlogu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku”, “Poreski položaj advokature” i “Dokazna snaga i vrednost iskaza okrivljenog i osuđenog kao svedoka na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela u krivičnom postupku “.

Na savetovanje su dobro došli ne samo kolege – advokati, već i sudije, tužioci, profesori fakulteta, predstavnici medija i nevladinog sektora. Za ovo savetovanje nije predviđena nikakva kotizacija. U okviru tri panel diskusije koje započinju panelisti iz različitih pravosudnih profesija mogućnost aktivnog učešća imaju svi prisutni. Cilj koji postižemo je otklanjanje barijera u komunikaciji između različitih pravosudnih profesija i pokretanje dijaloga o suštinskim pitanjima za pravilnu i ujednačenu primenu prava. Na kraju savetovanja Advokatska komora Beograda organizuje svečanu večeru u hotelu “Zlatibor Mona” u subotu 05.11.2022. godine, sa početkom u 20,00 časova na koju su pozvani svi gosti i učesnici savetovanja. Advokatska komora Beograda snosiće celokupan trošak organizacije svečane večere tako da ne postoji nikakva kotizacija za prisustvo ovom događaju.

Izvor: Vebsajt Advokatska komora Beograda, 07.10.2022.
Naslov: Redakcija