Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O USPOSTAVLJANJU I FUNKCIONISANJU SISTEMA ZA UPRAVLJANJE KOHEZIONOM POLITIKOM EVROPSKE UNIJE: Rasprava će trajati do 29. jula 2024. godine


Obaveštavamo vas da je Zaključkom Odbora za privredu i finansije 05 Broj: 011-6017/2024 od dana 2. jula 2024. godine, određeno sprovođenje javne rasprave o Nacrtu zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom (u daljem tekstu: Nacrt zakona).

Ministarstvo za evropske integracije će sprovesti javnu raspravu o Nacrtu zakona u periodu do 29. jula 2024. godine.

Cilj ovog zakona je priprema sistema za upravljanje i kontrolu sprovođenja kohezione politike Evropske unije, kao i utvrđivanja postupka za pripremu relevantnih dokumenata u skladu sa ciljevima kohezione politike i obavezama Republike Srbije preuzetim u procesu pristupanja Evropskoj uniji. S tim u vezi, od posebnog je značaja da proces izrade dokumenta uključi što je više moguće relevantnih aktera, imajući u vidu veliku očekivanu dobrobit po građane i institucije Republike Srbije koju donose fondovi kohezione politike kao i složenost sistema kog je potrebno uspostaviti.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu za evropske integracije putem elektronske pošte preko posebnog obrasca koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za evropske integracije na adresu bojana.bondzic@mei.gov.rs i milica.ralevic@mei.gov.rs ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo za evropske integracije, Sektor za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o sredstvima EU i razvojnoj pomoći, Nemanjina 34, 11000 Beograd, sa naznakom “Javna rasprava - Nacrt zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom”.


Izvor: Izvor: Vebsajt Ministarstvo za evropske integracije, 05.07.2024.
Naslov: Redakcija