Zastava Bosne i Hercegovine

NASTAVLJA SE SA REFORMAMA U SVIM OBLASTIMA PRIVREDE


Ministarstvo privrede saopštilo je da se delegacija tog ministarstva sastala sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio šef misije Jan Kejs Martejn.

Teme sastanka bile su korporativno upravljanje u državnim preduzećima i dalji planovi za privatizaciju subjekata od strateškog značaja.

Delegaciji MMF-a predstavljen je izveštaj o rezultatima sprovođenja Akcionog plana za sprovođenje Strategije državnog vlasništva i upravljanja privrednim subjektima koji su u vlasništvu Republike Srbije za period od 2021. do 2027. godine, kao i aktuelno stanje u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede, sa fokusom na uspešno završeni proces privatizacije “Petrohemije”.

Ministarstvo privrede nastaviće sa započetim reformama u svim oblastima, uključujući reforme finansijskih institucija - Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, istakli su predstavnici Ministarstva privrede.

Šef misije MMF-a pozdravio je jasan iskorak koji je učinjen u postupku privatizacije “Petrohemije”, posebno imajući u vidu značaj koje ovo preduzeće ima sa stanovišta fiskalnih rizika, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade, 15.03.2022.
Naslov: Redakcija