Zastava Bosne i Hercegovine

TREĆA FAZA IZRADE PLANA INTEGRITETA: Krajnji rok za izveštavanje je 30.09.2024. godine, a rok za donošenje Odluke o usvajanju izveštaja o sprovođenju plana integriteta i njeno postavljanje u aplikaciju je 31.10.2024. godine


U Skupštini Grada Novog Sada održana je deseta obuka “Rukovodilac kao pokretač izgradnje institucionalnog integriteta”, čiji je cilj bio da se rukovodiocima institucija predstavi važnost izrade planova integriteta kao institucionalnog mehanizma za prevenciju korupcije.

Učesnicima su predstavljeni mehanizmi za jačanje individualnog i institucionalnog integriteta kroz nadležnosti Agencije, pojam, značaj i svrha izrade plana integriteta odnosno analiza rizika od korupcije u instituciji, a naročita pažnja posvećena je boljem razumevanju odgovornosti direktora u izgradnji organizacione kulture i integriteta institucije u kontekstu izrade i sprovođenja plana integriteta.

Polaznicima obuke prikazan je i način izrade i sprovođenja plana integriteta kroz IT aplikaciju, sa posebnim osvrtom na identifikaciju i procenu rizika od korupcije, kao i odabir adekvatnih mera poboljšanja u rizičnim radnim procesima.

Obuku su pohađali direktori, zamenici direktora i sekretari arhiva, muzeja, biblioteka, pozorišta, centara za socijalni rad, gerontoloških centara, javnih medijskih ustanova, pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i sportskih ustanova.

Agencija podseća sve institucije da je u toku treća faza u kojoj sprovode mere iz usvojenog plana integriteta, a koordinator u elektronskoj aplikaciji izveštava o njihovom sprovođenju. Krajnji rok za izveštavanje je 30.09.2024. godine, a rok za donošenje Odluke o usvajanju izveštaja o sprovođenju plana integriteta i njeno postavljanje u aplikaciju je 31.10.2024. godine.

Rok za sprovođenje mera iz plana integriteta 30. septembar 2024. godine. Rok za izveštavanje i postavljanje odluke o usvajanju izveštaja o sprovođenju plana integriteta je do 31. oktobra 2024. godine


Izvor: Vebsajt Agencije za sprečavanje korupcije, 17.05.2024.
Naslov: Redakcija