Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI SET PRAVOSUDNIH ZAKONA RADI USKLAĐIVANJA SA NEDAVNO USVOJENIM PROMENAMA USTAVA RS


Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom o realizaciji aktivnosti iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23 a posebno o radu na setu pravosudnih zakona koje je potrebno doneti radi usklađivanja sa nedavno usvojenim promenama Ustava.

Tom prilikom, Popović je izrazila zahvalnost EU na podršci koju godinama unazad pruža Ministarstvu pravde u pogledu jačanja kapaciteta, ne samo Ministarstva, već i svih institucija nadležnih za sprovođenje aktivnosti iz ovog akcionog plana.

Tema sastanka bilo je i unapređenje saradnje posredstvom buduće projektne podrške.

Žiofre je čestitao Srbiji na ustavnim reformama i ukazao na potrebu nastavka pravovremene i efikasne primene i usklađivanja relevantnog zakonodavstva, u bliskoj saradnji sa Venecijanskom komisijom i inkluzivnim procesom konsultacija sa zainteresovanim stranama.

On je ponovio da, pored reformi pravosuđa, EU podstiče Srbiju da ubrza reforme u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Šef Delegacije EU je istakao da su vladavina prava i nezavisnost sudstva izuzetno važni za našu zemlju i njen proces pristupanja i ponovio da će EU nastaviti da pruža podršku Srbiji na tom putu.

Ispred Ministarstva pravde, sastanku su prisustvovali i šef Kabineta Marijana Savić Simić i pomoćnik ministra Branislav Stojanović, dok su u svojstvu predstavnika Delegacije EU u Srbiji sastanku prisustvovali zamenica šefa Delegacije EU Mateja Norčič Štamcar, šef Sektora operacije 1 Leoneta Pajer i šef Političkog sektora Dirk Lorenc.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Vlade, 22.02.2022.
Naslov: Redakcija