Zastava Bosne i Hercegovine

PKS PREDLAŽE JEDNOSTAVNIJU PROCEDURU ZA UVOZ METALNOG OTPADA: Zalažu se i za pooštravanje inspekcijskog nadzora


Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sa saradnicima razgovarao je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i resornim ministrima o problemima u proizvodnji rebrastog čelika i čelične armature koja se koristi u građevini. PKS je Vladi iznela dva predloga za rešenje problema u proizvodnji čelične armature za građevinu - olakšati uvoz sirovine i pooštriti inspekcijski nadzor.

Glavni problem je nedostatak metalnog otpada jer trenutno sakupljači otpada koji se generiše i sakuplja u Srbiji gomilaju zalihe što stvara probleme kompanijama koje kao sirovnisku osnovu isključivo koriste metalni otpad za proizvodnju ovog građevinskog materija. Više informacija Dnevni pregled privrednih kretanja (Ukrajisnka kriza) - 22032022.pdf

Kako bi se nastavila nesmetana proizvodnja čelične armature PKS je predložila da Vlada Srbije razmotri mogućnost jednostavnijeg uvoza metalnog otpada. Druga predložena mera je pooštravanje inspekcijskog nadzora nad prikupljanjem i trgovinom metalnog otpada kako bi prvenstveno bile zadovoljene potrebe domaćih proizvođača.

Izvor: Vebsajt Privredne komore, 22.03.2022.
Naslov: Redakcija