Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICI SA DECOM: Predviđeno povećanje roditeljskog dodatka


Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Milica Đurđević Stamenkovski razgovarala je sa patrijarhom Porfirijem o aktivnostima ovog ministarstva u oblasti promocije i unapređenja kvaliteta porodičnog života i pozitivnog razvoja demografske slike u zemlji.

Osnovna tema sastanka bila je inicijativa resornog ministarstva, koja, u dogovoru sa predsednikom Republike, podrazumeva Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da je cilj ove inicijative da se povećaju novčana izdvajanja države za roditeljski dodatak, koji bi, po novom, iznosio 500 hiljada dinara za prvorođeno dete i 600 hiljada dinara za drugorođeno dete.

Sagovornici su zaključili da će izmena zakona predstavljati podršku roditeljima koji žele da prošire svoju porodicu, što ujedno predstavlja najveći državni i nacionalni interes.

Kako je istaknuto, ovim izmenama Srbija bi imala najveći roditeljski dodatak na Balkanu.


Izvor: Vebsajt Vlade, 22.07.2024.
Naslov: Redakcija