Zastava Bosne i Hercegovine

SEMINAR “GREŠKE U MEDICINI I MEDICINSKO VEŠTAČENJE – PRAVNI ASPEKTI”: Forum sudija Srbije organizuje seminar 24. septembra 2022. godine


Forum sudija Srbije organizuje seminar na temu “Greške u medicini i medicinsko veštačenje – pravni aspekti“, 24. septembra 2022. godine.

Teme seminara biće: osnovi i vrste odgovornosti zbog greške u medicini, "stručna greška" i "greška u obaveštavanju", tok postupka od tužbe do pravnosnažne odluke, pravilno postavljanje zadatka veštaku i primeri iz domaće sudske prakse.

Radionica je namenjena svim pružaocima zdravstvene zaštite, pravnicima koji se bave medicinskim pravom i drugim zainteresovanim licima iz javnog i privatnog sektora kako bi se podrobnije upoznali sa postojećim relevantnim propisima i sudskom praksom, a i unapredili svoja znanja i veštine kroz interaktivnu obuku i diskusiju sa eminentnim stručnjacima iz oblasti medicinskog prava.

Organizator radionice je Forum sudija Srbije - nevladino, neprofitno, strukovno udruženje nosilaca sudijske funkcije, a koje u svom članstvu okuplja sudije iz svih krajeva Republike Srbije, koje je, učestvovalo u brojnim domaćim i međunarodnim projektima u oblasti pravosuđa, organizovalo je razne događaje (seminare, obuke, konferencije, itd.), izdalo nekoliko priručnika i uspešno sprovodi akreditovane obuke za posrednike u reševanju sporova medijatore.

Predavači su:

  • Vesna Filipović - sudija Apelacionog suda u Beogradu i
  • Dragana Marčetić- sudija Višeg suda u Beogradu sa višedecenijskim iskustvom i postupanjem u prvom i drugom stepenu u građanskopravnim sporovima.
  • dr Marta Sjeničić - naučna savetnica i upravnica Centra za pravna istraživanja u Institutu društvenih nauka i predsednica Udruženja pravnika za medicinsko i zdravstveno pravo Srbije.

Radionica se održava u konferencijskoj sali u "Vili Idila" u okviru kompleks "Jastrebac Lake Resort".

Broj mesta je ograničen na 25 učesnika i prisustvovaće oni koji do dana 31.08.2022. godine budu uplatili kotizaciju u celosti u zavisnosti od odabranog paketa usluga, a u planu je da se naredna radionica održi tokom meseca marta 2023. godine na istoj lokaciji.

Prijave su moguće do 31.08.2022. godine na adresu: lola.dimitrijevic@forumsudija.org.rs

Dodatne informacije: 069/48-14-420 - Lola Dimitrijević.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Izvor: Vebsajt Forum sudija Srbije, 21.07.2022.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija